Znak sprawy Dz.U. 262.49.2019
ZAPYTANIE CENOWE
o charakterze szacunkowym
1.Zamawiający:
OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ MIASTA I GMINY W JĘDRZEJOWIE
UL. 11 LISTOPADA 113 B, 28-300 JĘDRZEJÓW
TEL. (41) 386 18 28
NIP 656 125 83 83
REGON 0075595
zaprasza do złożenia ofert na: „Usługę przygotowania, dowożenia i wydania posiłków (obiadów) dwudaniowych dla uczestników Dziennego Domu Senior +”.
Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie w formie cateringu posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior + w 2020 roku przy ulicy
11 Listopada.
Usługa obejmuje przygotowanie i dostawę gotowych do podania posiłków obiadowych składających się z I dania oraz II dania w dniach od poniedziałku do piątku w okresie od 01.01.2020r. do 31.12.2020r. z wyłączeniem dni wolnych, świąt.
Posiłki obiadowe:
1) Planowana dostawa posiłków obiadowych w I kwartale 2020r. (tj. I-III 2020r.) średnio dla 20 osób wynosi 1260 posiłków.
I- 21 dni x 20 osób= 420 posiłków
II- 20 dni x 20 osób= 400 posiłków
III- 22 dni x 20 osób = 440 posiłków
Razem od stycznia do marca 1260 posiłków.
Natomiast II - IV kwartał 2020r. (tj. IV-XII 2020r.) średnio dla 35 osób wynosi 6685 posiłków.
IV- 21 dni x 35 osób= 735 posiłków
V- 20 dni x 35 osób= 700 posiłków
VI- 21 dni x 35 osób = 735 posiłków
VII- 23 dni x 35 osób= 805 posiłków
VIII- 21 dni x 35 osób = 735 posiłków
IX- 22 dni x 35 osób = 770 posiłków
X- 22 dni x 35 osób = 770 posiłków
XI- 20 dni x 35 osób = 700 posiłków
XII- 21 dni x 35 osób = 735 posiłków
Razem od kwietnia do grudnia 6685 posiłków.
Zamawiający zastrzega możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczonych obiadów danego dnia według frekwencji podopiecznych. Ewentualne zmiany ilości zamawianych obiadów upoważniony pracownik Zamawiającego zgłaszać będzie Wykonawcy.
Zamawiający przewiduje również dostawę posiłków dla około 50 osób na imprezy okolicznościowe (tj. Wielkanoc, Andrzejki, Ostatki, Boże Narodzenie) organizowane dla uczestników Dziennego Domu Senior +.
2) Dostawa obiadów na dany dzień do siedziby Dziennego Domu Senior + odbywać się będzie codziennie w godzinach 1245-1300.
3) Dostawa obiadów powinna odbywać się w pojemnikach (termosach) zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi. Każde danie (zupa, drugie danie) przewożona w osobnych termosach. Potrawy będą wydawane przez pracownika Wykonawcy na talerze uprzednio umyte i wyparzone.
Termosy po wydaniu posiłku Wykonawca zabiera, myje, wyparza.
Wykonawca wraz z posiłkiem dostarczy pojemnik na odpady pokonsumpcyjne oraz zapewni ich odbiór tego samego dnia niezwłocznie po zakończonym obiedzie na własny koszt. Dostarczanie posiłków realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt.
4) W skład obiadu wchodzą codziennie: dwudaniowy posiłek oraz kompot/ sok z naturalnych owoców/składników lub herbata.
5) Posiłek obiadowy stanowi:
a) zupa- gramatura nie mniej niż 500 ml i kaloryczność nie mniej niż 400 kcal oraz pieczywo
do zupy.
b) drugie danie- gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 760 kcal
w tym:
- ziemniaki/kasza/ryż/makaron + porcja mięsa lub ryby + surówki/warzywa gotowane z
uwzględnieniem warzyw sezonowych
- potrawy mączne (np. naleśniki, pierogi, kopytka z sosem i surówką itp.)
6) Wskazane są posiłki lekkostrawne: gotowane na wodzie lub na parze, duszone bez obsmażania, pieczone w folii. Nie wskazane są dania przyrządzane na głębokim tłuszczu,
z dużą ilością panierki, ostro przyprawione, mocno solone itp.
7) Posiłki winny być przygotowane na bazie produktów najwyższej jakości
i bezpieczeństwem zgodnym z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług.
8) Posiłki winny być urozmaicone, o odpowiedniej temperaturze (zupa- min. 75oC, drugie danie min. 63oC, surówki min. 4oC) świeże, aromatyczne.
9) Posiłki planowane będą, przygotowywane i dostarczane zgodnie z jadłospisem. Tygodniowy jadłospis (tj. od poniedziałku do piątku) Wykonawca zobowiązuje się przedstawić z 7 dniowym wyprzedzeniem, który będzie analizowany i zaakceptowany przez Zamawiającego 4 dni przed dostawą posiłków. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia wykazu alergenów w produktach wykorzystanych do wykonania posiłku na dany dzień.
10) Liczba posiłków na kolejny dzień będzie podana przez wskazanego pracownika telefonicznie do godziny 13.00 dnia poprzedniego. Liczba posiłków obiadowych na dany dzień może być różna.
11) Zamawiający zastrzega sobie prawo nie zamawiania na wybrane dni posiłków. Informacja o nie zamawianiu posiłków na wybrane dni zostanie przekazana Wykonawcy co najmniej
3 dni kalendarzowe wcześniej. Sytuacje takie będą miały charakter okazjonalny. Z tytułu bieżących zmian liczby zamawianych posiłków bądź nie zamawiania na dany dzień- Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie do Zamawiającego.